Wilde weidekaas is een biologische kaas afkomstig van een eilandje in de Kaagerplassen. Jan en Roos van Schie hebben Montbeliarde koeien uit Frankrijk gehaald en maken op hun boerderij De Eenzaamheid een van de mooiste kazen van Nederland.

Waar staat de Wilde Weidekaas voor?

  • Gegarandeerde herkomst uit het Groene Hart
  • Biologische en natuurvriendelijke productie
  • Ambachtelijk
  • Uitmuntende smaak

Wat maakt deze kaas zo bijzonder?

De kaas heeft een schone productiewijze gekoppeld aan vakmanschap van de boerenkaasmakers en de beste koeien uit Frankrijk.
Het Groene Hart is de streek waar de Oude Rijn zijn bedding heeft temidden van uitgestrekte groene weiden. Er groeien kruiden en bloemen, zoals de dotterbloem, koekoeksbloem en gele lis. In de biologische bedrijfsvoering wordt met grote zorg omgegaan met deze natuur- en landschapswaarden. Vanzelfsprekend wordt er gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De kruidenrijke weilanden zijn de gezonde en smaakvolle basis voor het voer van de koeien. Deze kruiden geven de melk ook net iets extra’s om er een kaas met een bijzondere, volle smaak van te maken.

Wilde Weide is gemaakt van rauwe koemelk. De melk voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en hoeft geen extra behandelingen te ondergaan. Het natuurlijke karakter wordt zo behouden. De boerenkaaskenner weet dat een grote mate aan vakmanschap vereist is om kaas te maken die in alle rijpingsklassen nog lekker is.