Over Kaashandel de Brink

Onze historie

Kaashandel de Brink zit al bijna veertig jaar op dezelfde plaats: pal aan het begin van de Brink, in de luwte van de bloeiende bomen. Eigenaar Wim Maassen van den Brink mag zich dan ook met recht een kaasspecialist noemen: als zestienjarige poetste en keerde hij kazen bij een plaatselijke kaasgroothandel. Hij was net begonnen aan een technische opleiding, maar bracht zijn tijd veel liever door bij de toenmalige eigenaar van de kaashandel aan de Brink. In 1980 kwam Wim zelf aan het roer te staan van deze kaaszaak, die uitgroeide tot een beroemdheid in kaasland: in 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 en 2015 werd de winkel bekroond tot Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland.

 

Een nieuwe generatie

Robert-Jan, de zoon van Wim, is opgegroeid met de kaasgekte van zijn vader en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij in dezelfde wereld terechtkwam. Robert-Jan begon enkele jaren geleden zijn eigen delicatessenwinkel in Borne.Toen hij in 2016 voor de keuze kwam te staan om door te gaan met zijn eigen zaak of zich aan te sluiten bij het prachtbedrijf van zijn vader, koos hij ervoor om ook naar Deventer te komen. Sindsdien staan vader en zoon samen in de winkel, omgeven door een klein maar gespecialiseerd team kaasfanaten. Robert-Jan volgt straks zijn vader op als hoofd van Kaashandel de Brink.

 

Een nieuw begin aan de Brink

De zomer van 2022 staat in ons geheugen gegrift als een tijd van uitdaging en verandering. Een brand in het buurpand bracht onverwachte schade toe aan ons dierbare pand aan de Brink. Gedurende deze periode van herstel hebben wij met dankbaarheid onze tijdelijke intrek genomen in een winkel aan de Keizerstraat, waar wij onze passie voor kaas met u konden blijven delen.

Restauratie met Respect voor Erfgoed
De restauratie van ons historische pand was een zorgvuldig proces. Als monumentaal erfgoed eiste het de uiterste precisie om de historische waarde te behouden en tegelijkertijd te transformeren naar een winkelruimte die aan al onze moderne wensen voldeed. Het heeft tijd en toewijding gevraagd, maar het resultaat is een naadloze fusie van verleden en heden.

Onze Triomfantelijke Heropening
In september 2023 was het zover: met trots en vreugde hebben we de deuren van ons vernieuwde pand aan de Brink weer geopend. Met een frisse, moderne uitstraling, maar met hetzelfde hart voor kaas, heten wij u welkom terug op de plek waar onze passie voor kwaliteit en vakmanschap nooit is gedoofd.