Bij Kaashandel de Brink hebben we héél veel soorten kaas; wel meer dan 250 verschillende! We lichten er daarom graag een paar uit die voor ons heel bijzonder zijn, of bij het grote publiek onbekend. Deze keer laten we je graag kennismaken met de unieke Oudwijker Fiore en de zeldzaam zilte Terschellinger schapenkaas met zeekraal.

Oudwijker Fiore
Oudwijker Fiore wordt gemaakt in Lopik door kaasfanaten Marieke en Rutger. Aan het Italiaanse Gardameer leerden ze de ins en outs van het maken van deze fluweelzachte roodflorakaas naar het traditionele Taleggio-recept. De smaak is fris, aromatisch, noot- en boterachtig. Marieke en Rutger omschrijven de kaas zelf als: ‘Waar Italië en Nederland samensmelten’. Het duo verkoopt de kazen elke zaterdag op de markt in Amsterdam, maar de producten liggen tegenwoordig ook op vele andere plekken in Nederland, waaronder Kaashandel de Brink!

Terschellinger schapenkaas
Deze bijzondere kaas wordt gemaakt op het Waddeneiland Terschelling, van de melk van echte Terschellinger schapen die grazen van het zilte eilandgras. De kazen worden gemaakt door Gerben en Jolanda Bakker in Oosterend en gerijpt in kaasbunkers. Er zijn diverse soorten, maar bij Kaashandel de Brink vind je die van ongepasteuriseerde schapenmelk, verrijkt met zeekraal. Dat geeft een lichtzilte, kruidige smaak met karameltonen. Deze unieke kaas wordt zelfs geëxporteerd naar de Verenigde Staten, maar hij is gelukkig ook ‘gewoon’ in Deventer verkrijgbaar!

Ben je benieuwd naar de smaak van deze bijzondere kazen of wil je meer weten over ons bijzondere aanbod? Kom dan eens langs in onze winkel aan de Brink, waar je graag meer vertellen!