Blauw Klaver wordt gemaakt op Kaasboerderij De Houdycker in Kamerik, middenin het Groene Hart. Kaasboerderij de Houdycker behoort toe aan Maaike en Matthijs Mulder.
Franse kaas, maar dan gewoon in Nederland
Sinds een aantal jaren wordt er ‘echte’ Franse blauwschimmelkaas gemaakt in het Groene Hart van Nederland, wat best bijzonder genoemd mag worden. Sommige kaasmakers injecteren de blauwschimmel in de kaas, maar Maaike en Matthijs Mulder voegen de blauwflora toe aan de melk. De Blauw Klaver wordt wel gepikeerd: door gaatjes in de kaas te prikken kan er lucht bij de blauwschimmel komen. De Blauw Klaver kenmerkt zich door een donkere aslaag aan de buitenkant. Dit komt door de koolstof die wordt gebruikt. Deze koolstof wordt op de blauw klaver gespoten, waar de schimmel weer doorheen zal groeien. Dit zorgt voor het buitengewone uiterlijk van de ‘Blauw Klaver’. Tip: lekker met een witte wijn van de viognierdruif, maar ook met een aardbeienjam of compote.