De Boeren Goudse Oplegkaas wordt gemaakt op de ‘Kaasboerderij Captein’ te Zoeterwoude. De familie Captein werkt met het hele gezin aan deze heerlijke kaas.

Het ontstaan van deze heerlijke kaas

In 2001 is de familie Captein begonnen met het maken van de Boeren Goudse Oplegkazen. Opvallend is dat de familie Captein de kaas maakt in houten vaten in plaats van plastic bakken. Het voordeel van de houten vaten zit ‘m in de temperatuur: deze is hoger dan in een plastic vat, wat de kaas weer ten goede komt.

De Boeren Goudse Oplegkaas blijft na productie minimaal 18 maanden op de plank liggen. De voorkeur gaat zelfs uit naar 24 maanden. De kazen worden daarnaast minimaal vier keer per dag gekeerd. Een kaas weegt gemiddeld zo’n 22 kg. Al met al maakt de kaas dus een behoorlijk proces voordat-ie bij ons in de winkel ligt.

Een zeer belangrijk kenmerk van de Boeren Goudse Oplegkaas is het gebruik van rauwmelkse boerenkaas van koeien die dag en nacht buiten in de wei kunnen grazen. Deze kaas is lekker te combineren met een wijn van de Tempranillo. Wist je dat karamel en balsamico het karakter van de Boeren Goudse Oplegkaas versterken?